SAN DOMINGO BARAHONA AAA 100g

SAN DOMINGO BARAHONA AAA 100g

GUATEMALA MARAGUGYPE 100g

GUATEMALA MARAGUGYPE 100g

COLOMBIA BARRIQUE RUM FERMENTATION

Kava odležana v barrique rumovih sodih. Vsekakor kavna poslastica za vse ljubitelje sladkega ruma. V skodelici kave boste začutili rum, češnjev liker in tiramisu.
5,80 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
9509

Plantažo Finca San Jose že od leta 1963 vodi ista družina. Plantaža leži na izredno rodovitni zemlji iz vulkanskega pepela Nevado del Ruiz v okrožju Caldas. Kmetija ima pridobljen certifikat UTZ in se osredotoča na kakovost in trajnost. Povdarek daje na ohranjanju vode, biotski raznovrstnosti in v predelavo vklučuje najbojše kmetijske prakse. 

Izrana kavna zrna gojijo na približno 1400 metrih nadmorkse višine in jih ročno obirajo od avgusta do decembra. Prav izbira primernih kavnih češenj je ključna za pripravo te zanimive kave. Češnje predvsem iz drugega in tretjega pridelka se operejo, fermentirajo v vodi do nekje 20 ur. Nato se v začetni fazi sušijo v silosih ter nato v zato prirpavljenih sušilnih omarah. Nato pride ključni del, ko kavo zaprejo v lesene rumove barruqe sode, kjer kava odleži približno tri mesece. 

Vsekakor kavna poslastica za vse ljubitelje sladkega ruma. V skodelici kave boste začutili rum, češnjev liker in tiramisu.

PRIPOROČILA, DA BO VAŠA KAVA NAJBOLJŠA: 1. Voda je večji del napitka, poskrbite, da bo čista in sveža. 2. Količina vode je odvisna od načina priprave: - turška kava 1 kavna skodelica, - espresso kava 0,3 - 0,5 dcl, - kafetiera 1 kavna skodelica, - filter aparat 2 kavne skodelice. 3. Gramatura kave: 1 čajna žlička oz. 6-8 g na porcijo. 4. Temperatura vode mora ostati pod vreliščem. 5. Sledite navodilom proizvajalca kavnega aparata oz. ostalih pripomočkov za kuhanje kave.
KOLUMBIJA