BIO - PERU WASHED GR. 1 - FAIR TRADE

BIO - PERU WASHED GR. 1 - FAIR TRADE

BIO - HONDURAS WASHED - FAIR TRADE

BIO - HONDURAS WASHED - FAIR TRADE

BIO - NICARAGUA SAN JUAN - FAIR TRADE

BIO in FAIR TRADE arabica iz Nikeragve.

 

2,50 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
9514

Izbrana kavna zrnja iz Nikaragve

Sort Caturra, Cataui, Bourbon, Catimor, Maragogype

Nadmorska višina 1200m
Način obdelave: opran, posušen na soncu v dvignjenih posteljah


Okus v skodelic: Oreški, kakav, nageljnove žbice in zeliščni okusi; tart, polno telo in zmerna kislost.

Kava polnega okusa in bogate arome. Ima naravno sladkost in nevsiljivo kislost.

Medtem ko so bile številne države Srednje Amerike v osemdesetih letih odkrite kot posebne proizvajalke kave, je bila Nikaragva še vedno razmeroma neznana. Politične in gospodarske težave, s katerimi se je država v tem obdobju soočala, so povzročile visoko stopnjo nestabilnosti in korupcije, kar je vplivalo na kavno industrijo. V devetdesetih letih so se pojavile nove spodbude za pretok kapitala v kavno industrijo. Novi programi so bili ustvarjeni z inovativnimi tehnikami pridelave in predelave, s čimer so dvignili kakovost njihove kave, zaradi česar je Nikaragva postala pomemben igralec v industriji posebnih kav.

Navdušeni smo nad odličnim okusom kave, ki je bila pridelana, nabrana, mleta, odposlana, pražena in zaužita v čim bolj zdravih pogojih. Z nakupom certificirane organske kave vemo, da strogo proizvodne in predelovalne standarde vsako leto upoštevajo in pregledujejo mednarodno priznani revizorji, ki upoštevajo stroge standarde, določene v ZDA, Kanadi in Evropi. Le BIO CERTIFIKAT zagotavlja, da je bila kava proizvedena brez genskega inženiringa, toksičnih pesticidov in gnojil ali blata iz odplak, ki onesnažujejo podtalnico v kmetijskih skupnostih, da o kavi sami ne govorimo. Ekološko kmetijstvo ščiti zdravje okolja in si prizadeva za izboljšanje tal z kolobarjenjem, pokrivanjem pridelkov, kompostiranjem in vzdrževanjem vodnih virov v čistih in brez kemikalij.

PRIPOROČILA, DA BO VAŠA KAVA NAJBOLJŠA: 1. Voda je večji del napitka, poskrbite, da bo čista in sveža. 2. Količina vode je odvisna od načina priprave: - turška kava 1 kavna skodelica, - espresso kava 0,3 - 0,5 dcl, - kafetiera 1 kavna skodelica, - filter aparat 2 kavne skodelice. 3. Gramatura kave: 1 čajna žlička oz. 6-8 g na porcijo. 4. Temperatura vode mora ostati pod vreliščem. 5. Sledite navodilom proizvajalca kavnega aparata oz. ostalih pripomočkov za kuhanje kave.
NICARAGUA - SAN JUAN