ETHIOPIA SIDAMO GR.1 -WERKA 100g

ETHIOPIA SIDAMO GR.1 -WERKA 100g

BIO - PERU WASHED GR. 1 - FAIR TRADE

BIO - PERU WASHED GR. 1 - FAIR TRADE

BIO - TANZANIA ROBUSTA, FAIR TRADE

BIO in FAIR TRADE robusta, ki bo navdušila kavoljubce, ki prisegajo na moč in kavo brez kisline.

 

2,40 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
9516

Naša BIO in FAIR TRADE robusta prihaja iz Kagere na severozahodu Tanzanije, blizu meje z ugando in Ruando. Goji se nekje nad 600 do 1600 m nadmorkse višine v senci dreves. Kava je ročno obrana in naravno posušena in oluščena na soncu.

Kavo pridelujejo različni pridelovalci iz zadruge Kagera, ki skupno šteje že 60.000 članov, ki so odvisni večinoma od gojenaj in izvoza blaga kot so kava, banane in fižol, pri čemer je kava njihovo  najpomembnejše izvozno blago. Zadruga svoje člane izobražuje in omogoča pravično trgovino med pridelovalci ter končnimi potrošniki, kar pripomore k razvoju kraja.

Zelo blaga Robusta z notami čokolade, oreščkov in medu. Ima intenzivno telo in začinjen pookus. 

Sicer so Robuste po okusu manj vznemerljive kot arabike. V kavnih mešanicah jih uporabljamo predvsem zaradi njihovega močnega telesa ter bogate kreme. Imajo pa tudi bistveno več kofeina kot arabike.

Vendar je to zelo kakovostna robusta, zato jo običajno pijemo kot mono kavico.

Vonj: med
Okus: pražen lešnik
Pookus: Temna čokolada
Sladkost: srednja
Kislost: Skoraj nobena
Telo: visoko

PRIPOROČILA, DA BO VAŠA KAVA NAJBOLJŠA: 1. Voda je večji del napitka, poskrbite, da bo čista in sveža. 2. Količina vode je odvisna od načina priprave: - turška kava 1 kavna skodelica, - espresso kava 0,3 - 0,5 dcl, - kafetiera 1 kavna skodelica, - filter aparat 2 kavne skodelice. 3. Gramatura kave: 1 čajna žlička oz. 6-8 g na porcijo. 4. Temperatura vode mora ostati pod vreliščem. 5. Sledite navodilom proizvajalca kavnega aparata oz. ostalih pripomočkov za kuhanje kave.
TANZANIJA - REGIJA KAGERA